Önskelista

Hmm. Lite konstigt detta. "Önskelista". Det är ju sånt som barn håller på med! Måste man verkligen ha en sån? Men vi har uppmärksammats på att det är kutym att man får en massa presenter när man gifter sig. Och att dessa ofta tar sig uttryck som kristallfiguriner, tallriksunderlägg, den senaste "verket" av nån obskyr men uppenbarligen framgångsrik norrländsk författare, besticklådor i omålad furu, alternativt en back med öl. Och blommor. Mängder av blommor. Allt detta är ju säkert alldeles fantastiskt vackert, omtänksamt och smaskigt. För rätt mottagare. Men vi tror inte riktigt att en gåva av ovannämnda typ skulle passa lika bra i vårt hem som i butiken där den hittades. Där föremålet ifråga kunde beundras på lite diskret avstånd innan man himlade med ögonen och gick vidare...

Med det sagt så kanske våra bevekelsegrunder för att skriva en dylik lista sticker lite mindre i våra gästers ögon. Precis som det är vår förhoppning att ingen känner sig träffad för sin vana att ge bort samlingstallrikar för att fira minnet av drottningens 30-årsdag på tronen.

För om det nu ska ges nåt så skulle vi verkligen uppskatta sådant vi verkligen skulle just uppskatta...

Med anledning av texten i den grå rutan nedan; Det finns faktiskt ett lösenord gömt på inbjudningskortet, närmare bestämt det första ordet på framsidan, skrivet exakt som det ser ut. Om man anger det kan man "bocka av" en gåva, och på det sättet underlätta för övriga gäster. Ingen fara; vi kan inte se när ni gör det! 

 • Presentkort på tavlor

  Fotografier från Yellow Korner (nej, inte bilden du ser bredvid texten... NEJ SA JAG! Meh... Kom igen nu! Det är inte roligt!!!)

  När det gäller vad som sätts upp på väggarna är det inte alltid så enkelt att hitta vare sig konst eller fotografier. De ska vara representativa för våra personligheter, tilltalande för ögat och även passa ihop med övrig inredning. På Yellow Korner hittar man dock fotografier från alla världens hörn som på ett bra sätt uppfyller alla dessa kriterier. Deras nyskapande monteringskoncept tar fram kontrasten och färgerna på ett exceptionellt sätt och lyfter därmed bilderna till en helt ny nivå.

 • Restaurangbesök

  Oaxen, Frantzén, Nana Omakase, Ekstedt, Gastrologik etc etc...

  Vem tycker inte om god mat? Och fastän vi (läs Ida) inte är helt oävna på att själva skapa goda middagsrätter så är det fantastiskt trevligt att kunna få släppa greppet ibland och bege sig ut på lokal istället. Favoritrestaurangen heter visserligen Un Poco, men vi älskar verkligen att få prova nya ställen, uppleva unika smaker, träffa entusiastiska kockar och njuta av ljuvliga miljöer.

 • Weekend på herrgård

  Home away from home

  Oavsett tid på året så jobbar vi rätt rejält. Men lite nu och då försöker vi få tid för varandra, och en herrgårds-weekend är verkligen ett perfekt tillfälle för det. Helt enkelt en möjlighet att släppa vardagens stress och ogenerat kunna få njuta av långa promenader, god mat samt vackra miljöer. Och bubbel. En jäkla massa bubbel...

 • Presentkort på resor

  TUI vore ett bra val!

  Vi fullkomligt älskar att resa! Det är på våra resor som vi har möjlighet att slappna av, ladda batterierna samt vårda relationen. Oavsett om vi åker med barnen eller ensamma! Ibland blir det charterresa till turistort för att relaxa i ensamhet i solen, och ibland storstadsmingel med miljoner andra. På vissa resor ligger planen fast och vi vet vad vi kan förvänta oss. På andra bokas boendet allteftersom, och överraskningarna är aldrig långt borta. Det händer att det vankas glittrande kristallkronor och storslagna ståtliga slottsträdgårdar, men det är inte lyxen vi strävar efter. Resan betyder nämligen mycket mer för oss än den tvådimensionella yta som ni kanske tar del av via våra konton på sociala medier. För resan fulländar. Den utbildar och utvecklar. Utmanar och förändrar. Den gör oss till något mer än vi var innan. En metafor för vår relation!

 • Champagneglas

  Veritas Champagne by Riedel

  Som alla vet är vi tämligen betuttade i just Champagne. För att inte bli helt luspanka blir det ibland en billigare variant, men den ädlaste av drycker förtjänar verkligen ett glas som kan göra vinet rättvisa. Och detta råkar faktiskt vara ett glas som tar fram hela registret av smaker i såväl Champagne som Cava och Prosecco, och bidrar med härlig krispighet, aromatisk - nästan brödig - smak samt mineraltoner från jorden. Att just det här glasets form därmed lyfter smaken på även det mest enkla av bubbel gör att vi håller fordringsägarna stången ett tag till. Och det är ju en gåva i sig...

 • Vinglas

  Veritas Old World Syrah by Riedel

  När det gäller vin är vi faktiskt rätt petiga. Som om ni inte visste det... Vi älskar kryddiga, utvecklade smaker med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, salvia, romrussin, kryddpeppar, lakrits och kakao. Eller inslag av mörka bär, plommon, kryddnejlika, choklad och vanilj! I alla fall gör vi det enligt smakbeskrivningen på Systembolagets websajt! Men servera oss ett fylligt, kryddigt och mustigt rött vin, med lång eftersmak och utan eller med minimal strävhet så ser du strax mungiporna peka uppåt. Detta glas förstärker doften och balanserar smaken så att våra favoritviner får en perfekt avvägning mellan frukt, syra och strävhet. Lite som ett äktenskap...